neděle 13. března 2016

RECENZE ČokoFest 2016 - Brno Campus Bohunice - 10.-12. 3. 2016

Od čtvrtka 10. 3. 2016 do soboty 12. 3. 2016 se konal v brněnských Bohunicích v areálu Campus Square festival čokolády. Samozřejmě jsem nesměla chybět a první dva dny jsem vyrazila vše prozkoumat.




  Tento sladký festival se nacházel uvnitř centra před obchodem Tesco a stánky byly všude, kam jste se podívali. Hotové nebe. Člověk nevěděl kde začít a co dřív zkusit. Já přišla vchodem směrem od parkoviště a jako první na mne čekal čokoládový kebab, který jsem samozřejmě musela ochutnat. Pro mne novinka, pro některé již známá věc. Kebab byl připravený z palačinky, která měla lahodnou citronově-vanilkovou chuť, do které mi dali omáčku z jahod, plno čerstvé šlehačky, kterou zakápli sladkým topingem a nahoru to nejlepší - čokoládové hoblinky z bílé a mléčné čokolády značky Cremino. Dokonalý chuťový zážitek, můžu jen doporučit.

http://www.choco-kebab.cz/

http://www.choco-kebab.cz/

            Součástí festivalu byla také výstava čokoládových obalů a několik plakátů, kde jste se mohli o čokoládě dozvědět zajímavosti ze světa historie nebo třeba její výroby a vlivu čokolády na zdraví. Několikrát za den zde byly také kuchařské show nebo taneční a hudební vystoupení, které doladilo příjemně atmosféru.

Výstava obalů čokolád.

Výstava.

            Teď už ale k samotným stánkům. Některé byly zaměřené pouze na jeden produkt – tabulky čokolády, pralinky, čokoládové nápoje atp., a některé byly smíšené, a tím byl výběr ještě složitější, ale o to příjemnější. Z nápojů jste zde mohli ochutnat například horkou čokoládu nebo si dát ovoce v čokoládě z čokoládové fontány. Ale byly tu i speciality jako pivo s čokoládou nebo čokovíno.

Čokovíno.

Čokoládová fontána.

Čokoládové speciality i jako nápoje.

            Svůj stánek mělo i první české muzeum čokolády a čokoládových obrazů. Zde jste mohli ochutnat od čokoládového čaje přes cheesecake až po lahodné pralinky s klasickými i netradičními příchutěmi. Zkusila jsem česnekovou a růžový pepř a byl to skvělý zážitek. Největší lákadlo tohoto stánku byla ale jednoznačně čokoláda Willy Wonka, která se už na mne doma hezky usmívá.


Pralinky neobyčejné.

Pralinky klasické.

Cheesecake.

http://cokoladovydum.cz/muzeum-cokolady-praha.html

            Nejvíce mne zaujal stánek s výrobky značky Choco Café se svými úžasnými příchutěmi. Ukořistila jsem melounovou, ale chtěla bych zkusit i pistácii, kešu nebo kokos. Tyto čokolády mají v mléčné i hořké variantě, hořká samozřejmě zvítězila. Dále měli v nabídce kakaové boby nebo čokoládové pecičky a makronky, kterým jsem záhadně odolala.

http://www.choco-cafe.cz/

http://www.choco-cafe.cz/

http://www.choco-cafe.cz/

http://www.choco-cafe.cz/

            Ze známějších čokolád zde byla brněnská značka ajala, kolem které vždy chodím na FoodParku a na ČokoFestu jsem konečně neodolala. U tohoto stánku byla také ochutnávka, která mi velmi ztížila výběr. Nakonec vyhrála  tmavá čokoláda s příchutí mořská sůl.

http://www.ajala.cz/

            Bezpochyby druhým nejzajímavějším stánkem byla firma Chocotherapia se svou čokoládou značky Blanxart, na které se údajně pochutnává i španělská královská rodina. Dále nabízeli roztomilé nejtenčí pralinky na světě značky PETERS a další chuťovky.

http://www.chocotherapia.cz/

http://www.chocotherapia.cz/

            Mohli jste si vybrat také čokolády z kakaových bobů z různých zemí světa jako je Tanzanie, Venezuela nebo například Kolumbie.

http://www.bon-bon.cz/

http://www.cokolana.cz/

Čokolády se sušeným ovocem nebo oříšky.

Čokolády se sušeným ovocem nebo oříšky jako ideální jednohubka.

Čokoládové zlomky se sušeným ovocem nebo oříšky.

            A nemohly chybět ani belgické čokolády.

Belgické čokolády.

Belgické čokolády a čokolády z dalších zemí (např. Francie)

            Nezapomenutelným zážitkem byl stánek firmy Marmeládová zahrada, která nabízí opravdové delikatesy, jako jsou čokoládové pomazánky s příchutí nebo marmelády s netradičními variacemi. Já měla zálusk na příchuť borůvka-med-whisky, ale nakonec ji překonal ananas-rum-kokos a k tomu pomazánka karamel a tmavá čokoláda.

http://www.marmeladovazahrada.cz/

            A nakonec to nejlepší – pralinky. Stánků zde bylo několik, některé byly dražší, některé levnější, ale všechny byly jedním slovem – uchvacující. U mne zvítězila firma Choco Bonté, kde jsem málem vzala domů od každé kousek.

http://www.chocobonte.cz/

http://www.chocobonte.cz/

Zde jste mohli ochutnat i příchuť šampaňské.

Pralinky.

http://goldpralines.cz/

http://www.bon-bon.cz/

Pralinky.

            Pokud jste letos tento dokonale sladký festival nestihli, tak příště rozhodně neváhejte. Já jsem ráda, že v sobotu jsem se do Brna nedostala, protože bych zde nechala i zbytek výplaty.

            Více informací a další místa festivalu naleznete na webových stránkách zde.


3 komentáře:

  1. Ach tolik pralinek a dobrot na jednom místě. A dokonce i Ajala Chocolate! Snad bude podobná akce i v Praze. Ajala je každopádně báječná. Měla jsem Ajalu rustikální a nemůžu ji vynachválit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Bylo to tam jako v nebi! Myslím, že určitě bude i v Praze. Sleduj http://www.cokoladovy-festival.cz/ zatím tam info není, ale bývá to po celé republice. :-) Ajala jsem si také konečně koupila, ale pořád si ji šetřím na nějakou speciální příležitost. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mluví se jen o cukru a obsahu čokolády. Ale udělal někdo test na to, zda bez obalu a popisků nabízení čokoláda není s rotlinnými tuky (palmový, kokosový pod.)? Zda tam bylo skutečně použito pouze kakaové máslo?

    OdpovědětVymazat